Cum sa alegi un fotograf la nunta:

January 05, 2019  •  Leave a Comment

1 Disponibilitate 2 Portofoliu 3 Buget

Contractarea fotografului de nunta este recomandat sa se faca cu mai mult timp inainte de evenimentul propriu-zis pentru ca pe masura ce amani acest pas, sansele ca fotograful sa fie deja rezervat pentru data respectiva cresc.

Exista diferite stiluri de fotografie de nunta, gandesti ce stil de fotografie iti place.

1. stilul tip fotojurnalism: fotografiile sunt dominate de originalitate; fotograful realizeaza multe instantanee care au rolul de a suprinde atmosfera evenimentului daca iti place acest stil te astept cu drag sa ma contactezi.

2. stilul “wow”: cadrele se folosesc de foarte multa lumina si sunt trase mai mult in natura; rezultatul final intruchipeaza perfectiunea si pare photoshopat, fotografiile au parte de mult dramatism si acest stil ma reprezinta pe mine.

3. stilul fine-art: fotograful se concentreaza pe portretistica (portretele de pregatire ale mirilor) si pe detalii vestimentare (ex: rochia de mireasa, butoni, ceasul mirelui); rezulta de multe ori fotografii creative, impecabile, dar si abstracte si de multe ori nu se potrivesc cu stilul de viata al mirilor.

4. stilul traditional, clasic: caracterizat de faptul ca toti invitatii sunt asezati ordonat in poze; fotografia de grup este nelipsita.

Portofoliul foto este lucrul care te ajuta sa incadrezi fotograful din punct de vedere a stilului sau. Trebuie sa stii ca un fotograf de calitate are alte preturi fata de unul obisnuit.

4 Intilnire 5 Discutie 6 Oferta

Inaintea intalnirii, gandeste-te care sunt aspectele pe care doresti sa le cunosti de la fotograful respectiv. Este foarte important sa comunici cat mai bine cu el, sa va intelegeti.

Conteaza mult ca fotograful sa fie comunicativ, placut, sa va inspire incredere, sa fie interesat de eveniment, iar in preajma lui sa va simtiti (mai ales) relaxati.

Este util sa cunosti de la prima intalnire ce contine oferta fotografului. Cere cat mai multe detalii in acest sens.

Cateva dintre intrebarile care ar putea sa te ajute la aceasta intalnire sunt urmatoarele:

Cati fotografi vor fi prezenti la eveniment (unul sau mai multi)

Sub ce forma va vor fi livrate (daca doresti sa printezi separat fotografiile sau ulterior sa va faceti un album, veti avea nevoie de fotografii la o rezolutie cat mai buna)? Albumul de nunta este inclus in pachetul oferit, cum arata albumul de nunta si cate file are.

De asemenea, este important sa discutati si timpul de procesare si predare a materialelor finale. Munca unui fotograf nu se termina odata cu petrecerea de nunta. Munca fotografului continua in studio acolo unde va elimina cadrele nereusite si va retusa acolo unde este cazul. Acest lucru poate dura chiar zeci de ore.

Detaliile financiare trebuie discutate si ele cat mai in detaliu. Cat costa pachetul oferit si daca exista si alte costuri in plus? Cat si cand trebuie achitat avansul? Cand si cum se va face plata restului de bani? Care este taxa de deplasare in afara localitatii (acolo unde este cazul)?

Neaparat, solicita un contract pentru serviciile oferite. Studiaza acest contract cu mare atentie. Asigura-te ca sunt trecute clauzele colaborarii si ca sunt acoperite cazurile exceptionale (stabiliti care sunt obligatiile lui fata de voi si invers in cazuri de forta majora).

Alte cateva sfaturi importante:

Iti reamintim inca o data ca este util ca fotograful sa fie o persoana placuta, sociabila, pe gustul vostru, care va intelege doleantele si cu care sa comunicati perfect.

In ziua cea mare, arata-i fotografului care sunt persoanele apropiate (familie, rude, cei mai buni prieteni). In acest fel este redus riscul de a nu avea fotografii cu persoane importante pentru tine.

Daca alegi sa contractezi o firma care conlucreaza cu mai multi fotografi, asigura-te ca ai cunoscut fotograful care va fi trimis la evenimentul vostru si ca portofoliul pe care l-ai vizualizat ii apartine.

Daca bugetul vostru este mai redus si trebuie sa alegi intre un pachet care include si album, dar de la un fotograf cu mai putina experienta si un pachet fara album de la un fotograf cu portofoliu de calitate, iti recomandam a doua varianta. Albumul pe care vi-l doriti poate fi creat si dupa nunta, avand la dispozitie fotografii de calitate.

Este indicat sa nu alegeti aceeasi persoana pentru fotografii, cat si pentru filmare. Aceasta nu va putea fi niciodata in acelasi timp in doua locuri. Filmarea si fotografia sunt doua lucruri total distincte.

Aparatura este foarte importanta. Acesta trebuie sa aiba o aparatura profesionista cu care sa surprinda la cea mai inalta calitate toate momente de la evenimentul dumneavoastra.

 

043043


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January (2) February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November (1) December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December